امروز یکشنبه , 21 خرداد 1402
تاریخچه کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان
کنگره اورژانسهای کودکان نخستین بار در سال 1384 با الهام از کنگره دکتر قریب و به همت اعضای هئیت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پایه گذاری شد. اولین نشست کنگره در بهمن ماه همان سال با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد. رئیس وقت گروه اطفال، جناب آقای دکتر سعید مجتهدزاده ریاست نخستین دوره از کنگره را برعهده داشتند و جناب آقای دکتر فرید ایمانزاده و آقای دکتر سیدحسن تنکابنی به ترتیب به عنوان دبیران علمی و اجرایی کنگره ایفای نقش نمودند.
از سال 1386 ریاست کنگره اورژانس های کودکان به جناب آقای دکتر علیاکبر سیاری، مدیر جدید گروه کودکان محول شد. جناب آقای دکتر ایمانزاده به عنوان دبیر علمی و جناب آقای دکتر رضا شیاری به عنوان دبیر اجرایی کنگره در برگزاری این نشست همکاری داشتند. استقبال چشمگیر پزشکان و متخصصان اطفال از کنگره اورژانسهای کودکان باعث شد که از سالهای 1390 تا 1398 محورهای کنگره به سمت مباحث شایع و کاربردی طب کودکان سوق یابد و طرح موارد خاص و مطالب فوقتخصصی در درجه دوم اهمیت قرار گیرد. از طرفی از سال 1389 برگزاری کارگاههای جانبی با دبیری سرکار خانم دکتر قمرتاج خان بابایی با هدف ارائه آموزشهای کاربردی و توانمند سازی پزشکان و متخصصان بیماریهای کودکان به برنامههای کنگره افزوده شد.
پانزده دوره از کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان با 20 امتیاز آموزش مداوم به همراه 4 الی 5 کارگاه جانبی (حداقل 3 و حداکثر 5 امتیاز برای هر کارگاه) برگزار شدند. در هر دوره از کنگره، خلاصه مقالات ارائه شده در نشست به صورت کتاب خلاصه مقالات (به دو صورت چاپی و الکترونیکی) در اختیار شرکتکنندگان قرار داده شده است.
شیوع پاندمی کووید-19 منجر به تغییرات چشمگیری در تمامی عرصههای آموزشی شد، به نحوی که بسیاری از فعالیتهای آموزشی به بستر مجازی انتقال یافت. به همین دلیل در سال 1399 مسئولین کنگره نیز همراستا با تحولات صورت گرفته اقدام به برگزاری شانزدهمین دوره از کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان به صورت مجازی نمودند. دوره شانزدهم کنگره با تغییر در ساختار مسئولین کنگره نیز همراه بود. جناب آقای دکتر محمدمهدی ناصحی به عنوان مدیر گروه کودکان، سمت ریاست کنگره را بر عهده داشتند. جناب آقای دکتر پژمان روحانی به عنوان دبیر علمی و جناب آقای دکتر ودود جوادی به عنوان دبیر اجرایی کنگره در برگزاری این دوره از نشستها مشارکت داشتند. حضور سخنرانان بینالمللی، پانل مباحث داغ حوزه اطفال و پانل طب تلفیقی از نوآوریهای مهمی بود که در دوره شانزدهم کنگره به اجرا درآمد.
با توجه به ادامه پاندمی کووید-19 و عدم امکان برگزاری حضوری کنگره، هفدهمین دوره از کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان نیز همانند سال گذشته به صورت مجازی برگزار میشود. در کنگره امسال جناب آقای دکتر محمدمهدی ناصحی ریاست کنگره، سرکار خانم دکتر معصومه محکم دبیر علمی، و جناب آقای دکتر ودود جوادی دبیر اجرایی کنگره هفدهم را بر عهده دارند. بخش بین الملل ( با حضور سخنرانان مطرح خارجی) ، پانل تازههای طب کودکان، پانل طب فیزیکی و توانبخشی، پانل ارتوپدی کودکان و پانل جستجو در منابع علمی به برنامههای کنگره افزوده شده است. علاوه بر ششمین همایش پرستاری کودکان که در روز 18 و 19 آذر ماه برگزار خواهد شد برنامه اصلی هفدهمین کنگره در 6 روز متوالی از 21 لغایت 26 آذر و در 3 جلسه (هر جلسه به مدت 3 ساعت) در هر روز اجرا و حدود 125 سخنران از اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی سراسرکشور به طرح مباحث مورد نظر خواهند پرداخت. کارگاههای جانبی کنگره نیز در 2 روز متوالی در 4 عنوان نوار مغزی، نوار قلبی، احیای نوزادان و آب و الکترولیت در تاریخ 2و3 دی ماه 1400 برگزار خواهد شد.

پیام ریاست کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان
خداوند را شاکریم که بار دیگر افتخار میزبانی پزشکان و متخصصان خدوم این کشور را در هفدهمین کنگره طب اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان به ما ارزانی داشت. متاسفانه به دلیل ادامه همهگیری کووید-19 و محدودیتهای ناشی از آن، امکان برگزاری کنگره به صورت حضوری میسر نشد و امسال نیز همچون سال گذشته از راه دور و به صورت مجازی میزبان شما بزرگواران خواهیم بود. هفدهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان از 21 تا 26 آذرماه به همراه کارگاههایی ویژه در روزهای دوم و سوم دی ماه سال جاری برگزار میشود. در کنگره امسال با توجه به شرایط ویژه حاکم بر نظام درمانی کشور سعی شده است تا مباحث و موضوعات کاربردی طب کودکان در حوزه بیماری کووید-19 در اولویت موضوعات مطرح شده قرار گیرد. امید است مجموعه نشستهای ترتیب داده شده، نیازهای اطلاعاتی شرکتکنندگان و متخصصان را برطرف ساخته و زمینهساز ارائه خدمات بهتر درمانی به کودکان این مرز و بوم شود. به امید به پایان رسیدن همهگیری و میزبانی حضوری شما بزرگواران در دورههای آتی کنگره.
رئیس کنگره
دکتر محمد مهدی ناصحی
پیام دبیر علمی کنگره
به لطف و فضل الهی و با همت و پشتکار همکاران گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و اساتید و همکاران ارجمند بیمارستان کودکان مفید، امسال شاهد برگزاری هفدهمین همایش اورژانس ها و بیماریهای شایع طب اطفال خواهیم بود.
با توجه به نیاز جامعه در زمینه پیشگیری و ارتقای سلامت، برآنیم تا فضای علمی پر بار و فعال در کنار خاطراتی خوش از این همایش برای شما به یادگار بگذاریم.
اساتید و همکاران با برگزاری سخنرانی های علمی به روز و کارگاه های علمی کاربردی فرصت بی نظیری جهت تبادل تجربیات و دستاورد های علمی برای همکاران گرامی فراهم خواهند کرد. در همایش امسال علاوه بر سخنرانی ها و پانل های علمی در رشته های مختلف تخصصی و فوق تخصصی کودکان برای اولین بار شاهد برگزاری جلسات علمی در زمینه مطالب روز ارتوپدی کودکان، طب تلفیقی و کارگاههای جستجوی علمی پیشرفته هم خواهیم بود. تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا به یاری خداوند یکی از بهترین گردهمایی های علمی کشور را رقم زده و با اجرای برنامه های علمی متنوع و متفاوت میزبان خوبی برای شما همکاران و پژوهشگران عزیز باشیم.
دبیر علمی کنگره
دکتر معصومه محکم
پیام دبیر اجرایی کنگره
پاییز رنگارنگ 1400 نیز فرا رسید و با افتخار امسال نیز با یاری همه عزیزان در کمیته های علمی و اجرایی در خدمت شما سروران گرامی هستیم با هفدهمین کنگره اورژانس ها و بیماری های شایع طب کودکان و ششمین کنگره پرستاری کودکان.
در کنگره امسال از یک شنبه 21 لغایت جمعه 26 آذرماه در شش روز متوالی درخدمت شما خواهیم بود و حدود 125 عضو هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشورو خارج از کشور پیرامون بیماری های شایع طب کودکان،اورژانس های طب کودکان، و تازه های طب کودکان سخنرانی خواهند داشت. روزهای 2و3 دی ماه نیز به برگزاری 4 کارگاه مفید و کاربردی اختصاص دارد.
هر روز کنگره در 3 جلسه متوالی برگزار خواهد شد. صبح ها از ساعت 8 الی 11 جلسه اول برگزار خواهد شد. جلسه دوم از ساعت 11.30 لغایت 14.30 بعداز ظهر خواهد بود و جلسه سوم از ساعت 15 لغایت 18 تشکیل خواهد شد. در هر جلسه دو پانل متفاوت یک و نیم ساعته خواهیم داشت. جهت کسب امتیاز بازآموزی برای گروه های هدف باید با مراجعه به سایت آموزش مداوم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به آدرس www.ircme.ir با انتخاب یک جلسه برای هر روز از3 امتیاز آن روز و در مجموع 24 امتیاز برای کنگره بهره مند شد. شایان ذکر است تا 48 ساعت پس از برگزاری هر جلسه باید در آزمون آن از طریق نرم افزار اندروید سامانه آموزش مداوم شرکت و کسب امتیاز کرد. سایت اختصاصی کنگره به آدرس: https://aveedme.com/congress/pcde2021
با قابلیت های ممتاز و ویژه در اختیار همه سروران است تا کلیه نیازهای اطلاعاتی خود پیرامون کنگره را درآن پیدا کنند و با ورود به آن مستقیما به تماشای کنگره بنشینند. تمامی جلسات ارائه، کارگا هها و سخنرانی ها ضبط و تا یکسال قابل مشاهده و استفاده خواهد بود.
امکان حضور فیزیکی در محل کنگره برای علاقمندان در تالار قایم بیمارستان کودکان مفید فراهم است ولی برای کسب امتیاز شرکت در برنامه مجازی ضروری است. دوستی و مهر را پاس بداریم.
دکتر ودود جوادی پروانه
دبیر اجرایی کنگره. پاییز 1400
سخنرانان

دکتر رکسانا منصور قناعی
فوق تخصص عفونی کودکان
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر سمانه رحیمی
متخصص کودکان
استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر سید حسن تنکابنی
فوق تخصص اعصاب کودکان
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر شهناز آرمین
فوق تخصص عفونی کودکان
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر شیوا نظری
فوق تخصص خون و سرطان کودکان
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر صدیقه رفیعی طباطبایی
فوق تخصص عفونی کودکان
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر علی اصغر حلیمی اصل
متخصص کودکان
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر علیرضا فهیم زاد
فوق تخصص عفونی کودکان
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر فریده موسوی
فوق تخصص خون و سرطان کودکان
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دکتر محمد غفرانی
فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی